Text Size

Champagne

PDFUdskrivEmail

RUSSISK CHAMPAGNE ~ RUSSISK CHAMPAGNE ~ RUSSISK CHAMPAGNE

Vi har agenturet af den kendte


Kornet20reed20-20sec20-20demi20sec20007KORNET Rossijskoe Igristoe ®

Rusland er det andet fædreland af (champagne) mousserende vin, idet som i Frankrig er det forbundet med tradition og derfor korkprop og perforeret folie til sabelåbning.

Mærkerne har også vundet utrolig mange internationale priser Grand-pri, 22 guld- og 18 sølvmedaljer.

Det er almindeligt ved sammenkomster, eller enhver lejlighed at Ã¥bne en flaske af disse skønne bobler i de tidligere øst stater og nabolande.

KORNET Rossijskoe Igristoe ® Er kendt for sin høje kvalitet, behagelige smag, farve, mange bobler og rige buket og er særdeles velegnet til Velkomstdrink, Drinks, Fiskeretter, Lyse kødretter, Pastaretter, Forretter, Pølse og Osteanretninger eller til at nyde helt ren.

 

Lidt historie om Mousserende vin( Russisk Champagne ).

Mousserende vin ( Russisk Champagne ) hørte man første gang om i den russiske historie omkring midten af det 17 århundrede, men dokumentarisk i den Russiske historie fastsættes ordet Russisk champagne først i 1799, da der under den russiske Zar Pavel den første , begyndes kommercielt at fremstilles mousserende vin.

Der fortælles også at når den storslåede Generalfeltmarskal M.I. Kutuzov skulle markere sejrene over Napoleon, hvor der blev drukket disse skønne bobler i sejrens rus åbnede han champagnen med sin sabel, også den berømte Dikter A.C. Pushkin skriver også i poemet " Evgenij Onegin " ( Der var på flasken en askefarve mellem glødende grill og champagne den årede ).

Det er dog først den store fortjeneste til udbredelsen af den kendte russiske champagne, som kan tilskrives den russiske Fyrste L.C. Golitsin, der i praksis eksperimenterede med produktion af russisk champagne ved at tilfører den franske drue pinot sort og pinot gray til området på Krim, men disse druesorter trives ikke der og han begyndte derfor at finde andre sorter at supplere op med og det blev sorterne Chardonnay, Aligote og Mourvédre.

Årgangen 1899 var af en særlig god kvalitet og han fik produceret 60 tusinde flasker, hvilket var noget særligt.

Og i 1900 præsenterede Fyrste L.C. Golitsin på Verdens industriudstillingen i Paris sin champagne, som blev bedømt af formand Greve Chandon og flere andre dommer, der dog ikke havde mulighed for at se hvorfra disse flasker champagne kom fra , men der var enstemmighed om at denne var den bedste og den blev tildelt Grand Pri ( Silver vase ) og Guld medalje og da det blev kendt at denne champagne ikke kom fra Frankrig gik mange i chok og telegraflinierne meddelte denne begivenhed hele Verden rundt og således blev Russisk champagne kendt i den ganske Verden.

OAO Kornet zavod of mousserende vine startede i 1942 på en ny teknologi der med et vendte op og ned pÃ¥ den traditionelle, hvorved der hurtigere og meget præcis kunne fremstilles mousserende vin af god kvalitet og denne fremstillings metode er nu brugt af mange andre og den blev fremprovokeret for at kunne tilfredsstille efterspørgslen, der i Rusland kun fra denne producent ligger på mange millioner flasker, betingelserne ved denne nye teknologi var dog at kvaliteten skulle være på et højt niveau , som stadig er et krav og derfor er OAO Kornet zavod of mousserende vine kendt langt ud over Rusland og i dag findes der licens fabrikker flere steder, blandt andet i Tjekkiet, som i dag er medlem af EU og derfor en vigtig brik i markedet for OAO Kornet der på denne måde kan konkurrere på lige vilkår med andre producenter inden for EU og udbredelsen af deres produkter er også stigende.